Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

keszpont

szexi milf

szexi milf

Az Ötven Árnyalat trilógia varázsa

Miért olyan populáris egy szerelmi történet, amely a BDSM rejtelmeibe nyújt betekintést?

2017. február 16. - szeximilf

 

fiftyshadesnew.jpg 

A történet először könyv formájában jelent meg, és olyan nagyszámú olvasottságot ért el, hogy néhány éve A Szürke Ötven Árnyalata című történettel el is indították a megfilmesítését. Óriási kasszasiker lett. Idén Valentin-napra pedig Magyarországon is megjelent A Sötét Ötven Árnyalata megfilmesített verziója.

 

De mégis miért olyan vonzó egy szerelmi történet, amely a BDSM rejtelmeibe nyújt betekintést?

 

A BDSM angol nyelvű rövidítés a „kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szadizmus-mazochizmus” fogalmakat jelöli. A fegyelemről, a kontrollról, a másik fél kezébe adott hatalomról szól, mely mindkét félnek örömet okoz. A fegyelmező és a fegyelmezett egyaránt felfokozott izgalmi állapotba kerül az adott szerep megélése közben. És ha a felek jól csinálják, az élvező fél a végén könyörög a megváltásért, ajándéka pedig egy olyan szuperintenzív orgazmus, mely lassan, fokozottan és idővel és türelemmel lett kialakítva.

INTIMPILLANAT www.intimpillanat.hu

Lelkünk mélyén pedig mindannyian kíváncsiak vagyunk és mindannyiunknak vannak fantáziái, amiket titkon meg is szeretnénk élni. Ugyanakkor civilizált nyugati társadalmunk neveltetése során megtanultuk vágyainkat titkolni. Megtanultuk, hogy a „jópolgár”-nak nincsenek különleges vágyai. A jó polgár reggel felkel, elmegy dolgozni, este hazaér, vacsorázik, néz egy filmet vagy olvas egy könyvet, beszélget párjával, családjával, majd lefekszik aludni. Másnap megismétli az elvárt protokollt. Tulajdonképpen azért él, hogy dolgozhasson. Különleges alkalmakkor elmegy párjával, családjával vacsorázni és nyaralni. És ennyi. Hol van itt az egyéniségünk, hol vannak a vágyaink, a fantáziáink, amitől olyan egyediek vagyunk?

 

A szexuális fantáziák és különleges vágyak megélése nyugati társadalmunkban nemcsak tabutéma, de tiltott gyümölcs is.

 

Ez az oka a trilógia népszerűségének. Olyan mennyiségű embert sikerült megmozgatni, hogy a társadalmi elvárások ellenére nem ciki a BDSM-ről olvasni vagy filmet nézni. Hiszen az Ötven Árnyalat populáris, és ha a szomszédnak / munkatársnak nem ciki, hogy megnézte, akkor nekem sem. A sorozat erőteljesen feszegeti a határokat, és mégis kiemelten erotikus és előtérbe helyezi az emberi értéket, az érzelmeket. Ettől pedig elfogadható. És kicsit tiltott gyümölcs is. A tiltott gyümölcs pedig köztudottan a legédesebb és legvonzóbb. A másik fontos tényező pedig, hogy nem rólam szól. Attól, hogy megnézem, ez nem egyenlő azzal, hogy erre vágynék. Csak egy könyv, csak egy film – azaz nem engem reprezentál. Az pedig, hogy én mire vágyom, a sorozat popularitása révén nem következik abból, ha megnézek egy óriási kasszasikert. Azzal, hogy elmegyek a moziba és megnézem, legfeljebb a nyitottságomat és kíváncsiságomat vállalom, ami mások szemében pedig tiszteletet válthat ki. Hiszen, ha nyitott vagyok, akkor elfogadom, hogy minden ember más. Elfogadom, hogy másoknak mások az igényei. Ugyanakkor nem ítélkezem, nem tartom elítélendőnek.  

Nézd meg webáruházunkat is! www.intimpillanat.hu

Kövess minket facebookon: www.facebook.com/intimpillanat

A bejegyzés trackback címe:

https://keszpont.blog.hu/api/trackback/id/tr3012265826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2017.02.17. 14:44:16

leszámítva, hogy nem bdsm-ről van szó a filmekben. sima bántalmazás.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.17. 15:28:16

Én kikapcsoltam a 20. percben a filmet: dögunalmas.

Russel Coutts 2017.02.17. 16:51:15

Azért ez az egész duma egy ócska kamu! Ha a főszereplő nem milliárdos lenne, hanem csak egy csóró, aki teszem azt egy lakókocsiban él, akkor az egész nem lenne más, mint egy rész a "Gyilkos elmék"-ben...
süti beállítások módosítása